PLACE



Nokia Headquarters - Hampshire


Home
Who we are
Portfolio
Residential
Masterplanning
Public Realm
Hotels and Leisure
Education
Commercial
LVIA
Innovation
Clients
News
Contact


 

Client
Nokia

Consultant Team
Sheppard Robson Architects

See more Commercial projects

 

Situated at the edge of mature, pine woodland this new office and production unit required a landscape designed to meet a number of specific requirements. These included connecting the site to its surroundings, providing an attractive working environment and creating an appropriate corporate image for its then occupant, Nokia.

Courtyards are an integral element of the building footprint and are actively used by staff and their visitors as informal break out spaces. They are characterised by dense birch tree planting and grasses in formal lines which order the design and provide seasonal interest. Semi-mature pine trees connect the scheme to the existing woodland backdrop.