PLACE



Stour Valley Community School - Clare, Suffolk


Home
Who we are
Portfolio
Residential
Masterplanning
Public Realm
Hotels and Leisure
Education
Commercial
LVIA
Innovation
Clients
News
Contact



 

Client
Stour Valley Educational Trust/ Mansell

Consultant Team
Jestico and Whiles

See more education projects

 

Stour Valley Community School has gone through the transition and expansion from a middle school to a free school with up to 500 students. Little of the external building changed, with the concentration of alterations taking place internally.
The landscape design by PLACE played an important role in helping the school to rebrand itself, with particular emphasis being placed on the school’s entrance making a strong visual impact. The new entrance plaza enables students to be dropped off safely, while also creating a welcoming and eye-catching space. At the rear of the building a secluded courtyard is located, where changes of gradients have been used to create an informal seating area that can double as an external performance space.